2009-05-14 - Nat

Praag was leuk. Ik sliep op een kamer met 2 Britten en een Paraguayaanse, waarmee ik de stad (nog een keer) bekeken heb. De 2 britten hadden de marathon in Praag gelopen. Een van hen had het niet gered en was in elkaar gestort vlak voor de finish, waarna het ambulancepersoneel zijn 2 voortanden zijn kwijtgeraakt. Hij heeft in Praag nog 2 nieuwe laten maken en ik moet zeggen dat ze daar toch ook wel wat van kunnen. Praag ben ik met de trein uit gegaan, naar Kutna Hora. In Kutna Hora staat een kerkje op een kerkhof waar ooit 40.000 mensen lagen begraven. Ergens in de 17e eeuw heeft een of andere kunstenaar zich met die botten uitgeleefd en de kerk versierd. Een enigzins lugubere kerk is het resultaat. Van Kutna Hora ben ik naar het zuiden gelift, over de weg die rechtstreeks naar Wenen leidt. Vanacht sliep ik op de grens. Waar eerst het ijzeren gordijn was stond nu een tentje. Toen ik wakker werd ben ik gaan lopen naar de dichtsbijzijnde grensovergang. Terwijl ik Oostenrijk binnenliep begonnen de engeltjes te plassen. Ik denk dat de engeltjes gisteren een biertje teveel ophadden, want het hield niet meer op ook. Hoewel het liften in Tsjechie duidelijk moeilijker werd, stopte er wel mensen. Die kon ik vervolgens niet verstaan en zij mij ook niet, maar wanneer ik gewoon in de auto spring snappen de meeste wel dat ik de richting op moet waar zij ook heen gaan. In oostenrijk daarentegen lijkt het liften bijna onmogelijk. Of het te maken heeft met het feit dat ik niet op een Autobahn stond of omdat iedereen gewoon strontchagerijnig werd van het schijtweer weet ik niet, maar er stopte niemand. Na een aantal uurtjes gelopen te hebben begon de regen bij mij ook naar binnen te friemelen en mijn humeur ging er ook iets op achteruit. Ik Besloot om maar een trein te pakken en in Wenen een hostel te nemen. Gelukkig had de meid die ik in Praag tegengekomen ben een goed hostel aangeraden, waarvan ze me ook de routebeschrijving had meegegeven. Een voordeel is dat ze hier ook drogers hebben.   
COmRxdNVdoFituAm
Goed thuisgekomen na een hejlirek mini-vakantie\'tje in de Vildtgaard. Zalig genoten van het huisje (alles tiptop, netjes, verzorgd, goed voorzien en met aandacht ingericht!) en de tuin. Wat een unieke locatie om er even tussenuit te zijn!Wij hebben genoten van de verwennerij bij het ontbijt, de omgeving, de rust en de natuur. De kinderen waren blij dat er ook voor hen vanalles te beleven viel rond het huisje, ze voelden zich onmiddellijk thuis!Met dank aan de lieve gastheer en -vrouw en de 2 toffe kinderen, wij hebben het goed gehad bij jullie.Een echte aanrader!!groetjes,Tine en Bram, Maarten, Kaat   
2012-09-08
Lidy en Peter
Hai die Niels,
Jij kan leuk schrijven en ook die foto,s van dat kerkje waren super om naar te kijken, we hopen dat het goed blijft gaan met je en we kijken uit naar je volgende verhaal.

Groetjes.   
2009-05-18
Johan Oostveen
Ha Niels,
Mooi om je verhaal te lezen. Echte reizigers verhalen. Het ga je goed en na regen komt weer zonneschijn   
2009-05-17
Ringelings
Aloha,Nielsie
Hadden we het toch goed gezien die knappe vent in de ijsselbode.
Nu alweer in Wenen, tijd om de weense wals te leren.
Mooie he Oostenrijk(Als je de regen wegdenkt)
Heb je de milka koeien al gespot.
groetjes Ringelings   
2009-05-15
cindy
klinkt goed allemaal!
ik heb je in de ijsselbode gezien!! haha. oh en ik heb een begin van mijn nieuwe tattoo!! wel super leuk, maar toch wel een pijnlijke plek om te laten zetten. volgende week ga ik verder. als hij klaar is stuur ik je wel effe een foto!!
succes met je reis verder. en ik hoop dat je weer wat makkelijker een lift krijgt! toedels   
2009-05-15
sven
leuk .    
2009-05-14
Betty
Hoi, Wenen al! Het gaat snel. Maar volgens jouw verhaal kan het nu wel eens wat minder snel gaan. Afwachten maar. Heb je inmiddels al een fototoestel? Ik wil ondertussen wel eens foto\'s zien. Ik denk dat je van Karlstejn geen foto\'s hebt, maar heb je ze wel van Kutna Hora? Ik wil die mensenbotten ook wel eens zien. Fijn dat je lekker op kunt drogen (ze hebben tenslotte een droger) in het hostel. Hier gaat alles zijn gewone gangetje, straks ga ik naar behendigheidstraining met Noortje. Ik sta met Noortje op een paar foto\'s op de site \"Hondensportvereniging Waddinxveen\" tijdens de training op koninginnedag. Nou joh, blijf genieten, tot het volgende contact, hopelijk dan met foto\'s. Veel liefs, ook van papa en de jongens natuurlijk.   
2009-05-14
voeg een reactie toe